Napsali jste nám…

23.10.2017 16:50

Pravidelně nabízíme všem, aby se mohli obrátit na naši redakci se svými dotazy, připomínkami či návrhy. Jsme rádi za každý, byť ne vždy příjemný příspěvek. Jeden z těch druhých a naše reakce si můžete přečíst níže. Bohužel se pisatel podepsal jen jako „P. Novák“, žádné další údaje nám neposkytl a na naši výzvu k doplnění reakce nebyla. Text ponechávám v plném, byť anonymizovaném znění tak, jak byl zaslán, bez textových úprav. Kontakt na pisatele má redakce k dispozici.

=====================================================================

Od: "P.Novák"

Datum: 8. 7. 2017 7:42

Předmět: názor.

Komu: <zpravodaj.vu@gmail.com>

Po přečtení zápisu z veřejného zasedání ze dne 28.6 jsem byl zděšen. Když jsem si přečetl zápis kde je uvedeno, že zastupitelé: Sionková, Lišková, Vlasáková a Štrébl se sešli se zástupce Crestylu u paní Vlasákové kde řešili budoucí výstavbu v obci byl jsem dost překvapen a zaskočen jestli to nezavání korupčním jednání. Když jsem se snažil zjistit informace o výstavbě v centru paní starostka řekla, že Crestyl nereaguje, na stránkách Crestylu se člověk taky nic nedoví a najednou se dozvíme jak výše jmenovaný čtyři zastupitelé doma domlouvají co se bude v budoucím centru obce stavět. Je to dost k zamyšlení když nedávno paní Vlasáková napsala článek Detektivka na pokračování kde si stěžuje jak paní Starostka nepodává informace zastupitelstvu a najednou si doma dává schůzku s osobou zastupující Crestyl. Ještě na tom je zajímavější, že pan Vlasák vlastní pozemky v budoucím centru obce, které mu jistě přinesou velký zisk. Můžeme se domnívat co na schůzce bylo probíráno, ale určitě to nebylo nic co by měla vědět veřejnost, když proběhlo u paní Vlasákové doma za zavřenými dveřmi. Je vidět jak jsou tyto čtyři zastupitelé otevřený k lidem když si dělají doma tajná jednání o budoucí výstavbě v obci a ještě když se rozhoduje

o výstavbě za několik milionů.

 PS: jelikož se jedná o článek proti redakci ani nepředpokládám, že bude vydán.

 S pozdravem P. Novák

 =====================================================================

Od: Redakční rada <zpravodaj.vu@gmail.com>

Datum: 8. 7. 2017 11:25 AM

Předmět: Odpověď

Komu: P.Novák

 

 Vážený pane Nováku,

Váš názor samozřejmě v nadcházejícím čísle 3/2017 zveřejníme, pokud nám k tomu dáte Váš písemný souhlas a doplníte Vaše osobní údaje a bydliště. Zpravodaj č. 2/2017 byl již dán do distribuce.

Jsem zastupitelkou obce skoro tři roky a nevzpomínám si, že by jste byl někdy přítomen na zasedání zastupitelstva. Pokud potom pouze čtete pouze zápis, který zpracovává pí Honzíková, Vašemu zděšení se nedivím. Jen pro vaši představu si udělejte analýzu zápisů za poslední tři roky a uvidíte, kolikrát byli ověřovatelé zápisu pí Sionková, Vlasáková, Lišková a p. Štrébl. Já sama jsem jeden zápis nepodepsala, protože tam byly uvedené zkreslené informace (č. 2/2017). Mé vyjádření je přiloženo až u zápisu č. 4/2017.

K naší schůzce se zástupci Crestylu:  Dne 26. 5. bylo na OÚ zasláno Oznámení o zahájení stavby. K tomu pí starostka na MěÚ Beroun zaslala zamítavé stanovisko. Na dotaz z Crestylu z jakého důvodu, jim bylo řečeno, že to chtějí opoziční zastupitelé. K nám se informace o tomto Oznámení zahájení stavby dostala až 12. 6. Ano, sešli jsme se zástupci Crestylu, ale byli jsme jimi osloveni. O proběhlé schůzce byla p Svítilem informována i pí starostka. Projednávali jsme hlavně komerční prostory, což jsme také na zasedání řekli. 

Pan Vlasák vlastní pozemky, ale kdyby Váš rod žil na statku několik století, tak ty pozemky máte také.

S pozdravem

Věra Lišková, roz. Vlasáková

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Od: Redakční rada <zpravodaj.vu@gmail.com>

Datum: 10. 7. 2017 6:43 AM

Předmět: Re: názor.

Komu: "P.Novák"

Vážený pane Nováku,

děkuji za Váš názor.

Zápisy z veřejných zasedání jsou často jediným zdrojem informací o dění v obci. I to byl jeden z důvodů, proč jsme v loňském roce opakovaně žádali na veřejných zasedáních o jejich zveřejnění na webu obce. Většina zastupitelů (pí Loquensová, p. Vlasák, p. Vičan, p. Tůma, p. Kvapil) se k uveřejňování vyjádřila tak, že zápis na webu nepotřebují a že je to zbytečné. Když následně paní starostka "změnila" názor, byla to pro mne dobrá zpráva.

Včetně toho, že byly dodatečně na web doplněny včetně původních dat pořízení. Pokud jste četl, byť jen ten poslední, měla naše snaha o zveřejňování zápisů na webu obce smysl.

 

V posledním zápise jsou uvedeny zavádějící a nekompletní informace. Tuto věc budu dále řešit, neboť je z celého kontextu diskuse vytržena pouze vhodná část. Faktem zůstává, že mimo pí Liškové, pí Sionkové, p. Štrébla a mne nikdo od zahájení územního řízení na projekt "Vysoký Újezd - centrum" nikdo žádné otázky neměl... a i podle následné korespondence věděli zbylí zastupitelé vše podstatné pro udělení souhlasu. Nám některé věci jasné nebyly, a proto jsme dotazy vznesli.

Podstatné je, že "opozici" kontaktoval přímo zástupce společnosti Crestyl na základě informace od paní starostky, že blokuje(me) vydání stavebního povolení. Ano, sešli jsme se nad projektovou dokumentací, ale na neutrální půdě (ne u mne doma). Žádné jednání za zády paní starostky, o schůzce s námi ji informoval přímo zástupce společnosti Crestyl. Získali jsme odpovědi na naše otázky a o zjištěných skutečnostech budeme informovat obyvatele.

Zpravodaj 2/2017 je nyní už v distribuci, proto Váš názor společně s našimi komentáři uveřejníme nejdříve v následujícím čísle. Na webu se objeví v nejbližších dnech. Bylo by vhodné, abyste svůj kontakt doplnil souhlasem a uvedl další kontaktní údaje. Předem děkuji.

S pozdravem

Michaela Vlasáková

 

Zpět